30.03.2013

90'larda Çocuk Olmak: Çizgi Film-3

Bugün 90'larda çocuk olmak yazım üçüncü bölümüyle karşınızdayım. Bu ay nostalji olsun diye hem kendim için geçmişi hatırlamak, hem de bilmeyen arkadaşlara geçmiş hakkında ipucu vermek için benim çocukluk dönemimin çizgi filmlerini seçtim. Farklı başlıklarla gene geçmişi hatırlatmaya çalışacam. Bu ayın adına "Ruhsuz Atmaca'nın 90'lada Çizgi Film Ayı" desek hiçte yanlış olmaz. Neyse kaldığımız yerden devam edelim.

13- Pokemon
Pokemon90'lar döneminin vazgeçilmez ve izlenme rekorları kıran tek filmi. Yazdığım diğer çizgi filmler arasında sıyrılan, çocukları ekrana kitleyen eşsiz, unutulmaz çizgi film. Bu filme çocuklar o kadar kaptırdı ki kendilerini, intahar edenler olmuştu. Bu yüzden belirli bir süre yasaklanmıştı ve geri döndüğünde de popülaritesini yitirmişti. Pokemon deyince mahallede oynadığımız tasoları unutmamak gerek.Hatta hatırlarım pokemondaki bütün karakterleri kağıtlara yazıp ezberlemiştim. Baş kahramanlar Ash Ketchum, Pikachu, Brock, Misty, Rocket Takımı(Jessie, James) ve Miyav'dı. Çocukluğumda belli bir yere sahip çizgi filmlerdendir.



14- Casper

CasperNe kadar korkunç olmaya çalışsa da sevimliliği ile bir türlü, korkunç olamayan bir yaratıktı. Korkutma eyleminin olmamasının dışında, yardımseverliği ve dostluğuyla da çocukların gönlünde yer edinen bir karakterdi. Her defasında kötülük yapan üç amcasına engel olmaya çalışan sevimli bir karakterdi. Ayrıca o yılları hatırlayanlar Casper adını duyunca şarkısını da hatırlayacaklarını söylemeden edemeyeceğim.



15- Temel Reis

kabasakal,safinaz,temel reis

Günümüze de namı salmış, herkes gibi benimde Karadeniz'li olarak bildiğim çizgi film kahramanı. Filmde kötü karakter Kabasakal'ın, Safinazı elde etme çabalarına, Temel Reis'in ıspanağıyla engel olmasını anlatan maceralar dizisidir. Bu çizgi filmde ününü bugünlere taşımıştır. Fakat, uzun zamandır çizgi film kanallarında pek rastlamadım.



16- Afacan Dennis
Afacan DennisKüçük Dennis, yorucu, afacanca maceralarının anlatıldığı bir çizgi filmdi. Komşuları Bay Wilson'ını ne kadar iyi niyetle yaklaşsa da onda hep zarar ve bir soruna yol açmıştır. Sakarlığı kendisine zarar vermese de, Bay Wilson'ın başına kötü şeyler açmıştır. Günümüzde sinema filmi de çekilmişti. Bazı çizgi film kanallarında birkaç kere denk gelmiştim. Fakat bu çizgi filmde pek yayınlanmıyor.


90'larda çizgi filmleri anlatarak başladığım bu yazı dizesinde umarım size yararlı şeyler aktarabilmişimdir. 90'lar pek uzakta olmasa da, o dönemdeki şeyleri anlatmaya, birazda kendime geçmişi yaşatma ihtiyacı duydum. Çoğuyla ilgili bazı şeyleri unutmuştum onları hatırlama imkanı buldum. Burada belirtmediğim bir sürü iyi çizgi film var. Aklıma gelen Digimon, Cedric( 8 yaşındaysanız ve çocuksanız ... diye başlayan cümlesi olan çocuk),Ninja kaplumbağlar, Arı Maya, Atom Karınca, Heidi, Power Rangers, Pempe Panter vs. Hepsini anlatmak bira sıkabilir. Ama umuyorum ki sevdiğiniz çizgi filmler sizin karşınıza bir gün çıkar. Herkes gibi bana göre de doğduğum dönemdeki çizgi filmler, olaylar, oyunlar en iyisiydi. Ve yaşadığım dönemden bana kalan miraslardan biri olan çizgi filmleri umarım size iyi anlatabilmişimdir...


2 yorum:

  1. Ben çok özledim bizim zamanımızda çocuk olmayı.. Sobanın yanına kıvrılıp da izlenen o çizgifilmlerin tadı şimdi çok çıkmıyor kalorifer peteklerinin yanında; ama yine de çok şanslıyız biz, bizim tayfamız.. Ee siz de demişsiniz 90'larda çocuk olmak başka bir şey; o zamanın çocukları şimdi hala gülümseyen birer çocuk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. Bizde hala soba var fakat büyüyünce eskiden alınan hazda değişiyor. Hem ister istemez bizde bu çağa ayak uyduruyoruz. Ama 90'lar diğer dönemlerden cidden farklıydı. Hala o dönemde yaşadıklarımı düşündükçe "o zaman çok farklıydı" diyorum. Umarım bizim dönemimiz gibi bir dönem yaşama şansı bulur herkes. Bir kez daha teşekkürler... :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam